HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Gran Enemigo 2014

SIMBIOSI

Un enòleg i una historiadora es van submergir en el temps per evocar una època on els immigrants europeus, acabats d'arribar a l'Argentina, s'esforçaven per elaborar vins tan fins com aquells de les seves terres natals. Cap a 1936, el Malbec i el Petit Verdot eren els ceps més extensament plantades a l'Argentina i el tall de les dues era considerat el millor en termes d'elegància i potencial de guarda. El celler es troba en el "piedemonte mendocino" cap al sud de la Serralada dels Andes. El seu vi El Enemigo simbolitza la batalla de l'home contra un mateix, l'enemic original, la batalla que va definir a cada un dels propietaris d'aquest celler. És un vi de gran estructura i concentració; un tall que inspira i recorda els bons moments del passat i porta els aspectes històrics i artesanals del cultiu dels ceps i la seva vinificació.MENDOZA - ARGENTINA.
Bodega Aleanna
Cupatge de Malbec, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Petit Verdot amb una criança de 18 mesos en bótes de roure francès i americà.
A la vista color cirera fosc amb el rivet robí-violaci, de capa alta i amb una llàgrima densa i lenta que ens tinta molt lleugerament la Zalto, net i brillant.
Al nas és un vi precís, on tot és mostra en harmonia i amb una bonica elegància, sense asprors. Aromes dolces de la fruita negra madura, móres, nabius, records especiats de clau i quelcom de pebre, que li aporta un toc picant, pell de taronja, notes mentolades, herbes aromàtiques i sotabosc, fullaraca, molsa, subtil fons torrat amb notes de cacau i vainilla.

A la boca és captivador i precís, harmonia fantàstica i un gran equilibri de tots els elements, tot ben encaixat i amb multitud de registres. Destaca la seva entrada fresca, marcada per una acidesa natural molt agradable i sàpida, tanins delicats, dolços, pas per boca sedós, amb una bonica energia controlada i amb una intensitat viva, marcat per la fruita i les espècies amb una gran persistència i un final llarg amb records terrossos.


Al final del viatge, recordem només una batalla. La que lluitem contra nosaltres mateixos, l'enemic original. El que ens va definir.


Salut i Malbec

Cap comentari:

Publica un comentari