HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Vinyes Velles de Macabeu Argiles vermelles 2016

LA MUSA

La Musa és allò que serveix d'inspiració a un artista. Prové de la mitologia grega, on les muses eren deïtats que protegien les arts i les ciències. Filles de Zeus i nascudes als peus de l'Olimp. Calíope és la musa de la bellesa, de l'eloqüència i l'èpica, i en el món del vi el seu homònim ben bé podria ser Vinyes Domènech, res més a comentar senyoria!


D.O. MONTSANT.
Celler Vinyes Domènech.
Monovarietal de Macabeu amb una criança de 6 mesos en inox amb les mares.
A la vista color groc tirant a pàl.lid amb reflexes daurats, amb fina llàgrima i poc abundant net i brillant.
Al nas és d'una intensitat sorprenent, amb una bonica quantitat de matisos que el fan, si pot ser, encara més interessant, aromes de fruites blanques i grogues, des de les notes de peres madures, pomes i préssecs sucosos, quelcom de nespres i notes fresques dels cítrics, llimona i pell de taronja, records d'herbes aromàtiques, com el fonoll, el romaní i el gessamí, subtils records de resina i pinassa, fantàstic.
A la boca és fresc, expressiu i intens, macabeu de terrer del Montsant, pas per boca untuós i intens, molt llaminer, marcat per la força de la fruita i una sensació sàpida al paladar, degut al seu toc salí, i a una acidesa viva, gran persistència anisada i amb un final llarg amb notes amargues i salines.El preu a botiga uns 18-19 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari