HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Château Côte de Baleau 2016

JOYEUX DIMANCHE

Al cor de Saint Émilion es troba el Château Côte de Baleau, propietat de la mateixa família des de 1643, les seves vinyes van aconseguir la classificació de Grand Cru Classé l'any 2012.
Un ancestre de la família Reiffers es va distingir en les guerres del període de Lluís XIV i va rebre com a recompensa la propietat de Côte de Baleau.
Avui, un diumenge qualsevol de primavera, la família Cuberes, que sempre s'ha distingit per la seva alegria, simpatía i elegància, ha rebut com a recompensa una ampolla d'aquest fantàstic Château, i l'ha gaudit tal i com es mereix un vi amb tanta història.
Salut!


BORDEAUX - SAINT-EMILION GRAND CRU
Château de Baleau
Cupatge de Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc amb una criança de 18 mesos en botes de roure francès.
A la vista intens color robí fosc amb el rivet entre grana i violaci molt viu, de llàgrima fina i abundant, net i brillant.
Al nas mostra una cruixent intensitat de la fruita tant negra com vermella, melmelades de prunes i nabius, maduixes dolces i madures, apareixen subtils notes de cuirs i notes minerals, terroses, herbes aromàtiques, mostra un fons especiat amb notes de vainilla i de regalèssia vermella.

A la boca ens mostra una anyada sexy!, fresca, de cos mig, i molt equilibrada, marcada per la intensitat de la fruita i el terrer, ampli i amb molta harmonia, és molt sedós, amb una marcada acidesa i uns tanins molt polits, de molta persistència especiada i final amb notes salines.

El preu a botiga uns 25-26 euros

Cap comentari:

Publica un comentari