HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Alter Alea Bianco 2018

ESPRESSIONE

L'altre dia pensava.., pensava i pensava, i no parava de pensar, el cap pensava i jo no podia fer res per parar-ho, no sabia com parar de pensar, era horrible, un putu malson, no hi ha res pitjor que pensar i pensar i pensar sense parar. Llavors vaig pensar que potser el millor per deixar de pensar era pensar que podia fer per deixar de pensar, així que vaig començar a intentar pensar com deixar de pensar mentre pensava com pensar-hi sense pensar-ho.
Finalment sense pensar-hi, i mentre pensava com fer-ho, vaig obrir un Vino Bianco i vaig pensar..., per què collons penses tant?, a partir d'aleshores no he pensat més.

No pensem tant, salut i Aleatico!


LAZIO - GRADOLI - ITÀLIA
Andrea Occhipinti
Monovarietal de Aleatico di Gradoli amb una criança de 6 mesos en Inox i ciment i dos mesos en ampolla.
A la vista color groc palla intens i tèrbol amb reflexes mel i rogencs, amb llàgrima fina i poc abundant.
Al nas sedueix la seva enigmàtica raresa i originalitat, les notes florals acompanyades per les espècies i les notes herbàcies de farmàcia, resina, balsàmics, aromes d'albercoc i intenses notes cítriques i minerals de pedra seca, amb un toc màgic d'oli d'ametlles.
A la boca és agradable, refrescant, sàpid, fresc i amb una textura fina i delicada, és un vi àgil i dinàmic, que és mostra tremendament interessant, l'acidesa tensa ens marca el recorregut acompanyat per les notes de la fruita viva i fresca amb un toc especiat i herbaci, la mineralitat ens raspa la llengua donant una agradable textura i molta estructura, persistent i final llarg i salí.


Naturalment autèntic


El preu a botiga uns 15 euros

Cap comentari:

Publica un comentari