HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Lieu-Dit Harth Cuvée Caroline 2000

LENTA EVOLUCIÓ.

Aquest vinya gaudeix de la llum solar màxima fins a altes hores de la nit gràcies a la seva ubicació a la sortida d'una vall, i un terrer molt drenant de sòls de grava cobert per loess, que s'escalfa molt ràpidament i indueix una maduració regular i homogènia dels raïms.
L'anyada 2000 va ser una anyada considerada molt bona a Alsàcia. La floració va ser precoç, a principis de juny, i el clima ideal va seguir al juny i juliol, incloent temperatures càlides i algunes pluges oportunes. Agost va revelar temperatures extremadament altes, però no prou per estressar les vinyes. Setembre va ser un mes fresc, amb moltes tempestes en les primeres dues setmanes, però Bernard va ser un dels pocs que va veremar d'hora i va agafar raïms sans.APPELLATION ALSACE CONTRÔLÉE
Domaine Schoffit
Monovarietal de Riesling amb fermentació amb llevats autòctons en inox.
A la vista color or daurat amb evolució cap a rogenc i reflexes ambarins, gras, untuós, amb abundant llàgrima lenta, net i brillant.
El nas és exuberant, gens cansat, amb ganes d'expressar-se, que respiri una estona i que ens mostri el seu potencial...
En dibuixa un nas de fuita blanca madura, peres, i poma al forn, apareixen les orellanes i el codony, records de flors blanques seques, gessamí, cítrics, pell de taronja amarga, especiat, canyella, pebre, quelcom de llevats, pa calent, i una mineralitat molt expressiva recordant el guix, tot això envoltat per les notes captivadores dels hidrocarburs, evolucionats de manera extraordinària.
A la boca una lluita aferrissada entre la tensa acidesa mineral i la dolçor del sucre residual i la fruita ens atrapa. És fresc, lleugerament amable, però fresc, els hidrocarburs segueixen marcant el recorregut juntament amb el guix, bona estructura, greixós, sense signes d'oxidació, és un vi rodó i amb una bonica harmonia, persistent i amb un final dolç-àcid molt agradable.
Delícia per no parar.


El preua a botiga uns 17-18 euros

Cap comentari:

Publica un comentari