HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.IVAG 2016

TRIPLE "A"  -  AGRICOLTORI - ARTIGIANI - ARTISTI

Agricultors perquè d'acord amb aquesta filosofia, només un productor que treballa directament la vinya de manera natural pot obtenir un raïm realment sa i que mantingui intactes totes les seves propietats.
Artesans perquè són les habilitats artesanals desenvolupades amb precisió les que permeten realitzar un procés que no degrada ni la matèria prima ni el producte final.
Artistes perquè només una sensibilitat artística és capaç de capturar i valorar l'ànima d'un producte i un territori.
D'aquests tres pilars deriven els 9 manaments a seguir en la fase d'elaboració:
Les vinyes s'han de seleccionar manualment, per respectar les característiques del territori i la vinya específica.
Les vinyes s'han de cultivar evitant l'ús de substàncies sintètiques, respectant així els cicles naturals de la planta.
La collita ha de ser quan la maduració s'hagi completat.
Els mosts utilitzats no es poden corregir amb additius ni diòxid de sofre.
Només es poden utilitzar llevats autòctons
No està permesa cap intervenció física en el producte ni abans ni després de la fermentació alcohòlica.
El vi ha d'envellir amb les seves mares.
No es pot fer cap correcció química al producte

El vi no es clarifica ni es filtra.

La Cascina degli Ulivi és una granja i un jardí. Stefano Bellotti no només produeix vi, també cria bestiar, elabora formatges, conrea cereals, fruites i verdures. És un dels millors exemples del que significa la filosofia biodinàmica: la interrelació entre els diferents elements i éssers vius, que conviuen de forma harmònica i complementant-se els uns amb els altres.
Segons explica Bellotti, quan els ceps es conreen de forma natural aconsegueixen penetrar en la profunditat dels sòls i nodrir-se de sals minerals, les quals no només són necessàries per a la supervivència de la planta sinó que són les que aportaran l'autèntica riquesa d'aromes als vins. En Cascina degli Ulivi, cada vi explica una història diferent; són vins artesanals.

Salut i Cortese!


SENSE D.O. - ITÀLIA
Stefano Bellotti - Cascina degli Ulivi
Monovarietal de Cortese amb una criança de 5 mesos en bótes de roure
A la vista color daurat pàl.lid brillant amb reflexes ambarins, untuós, amb fina llàgrima i quelcom tèrbol.
Al nas ens mostra un gran potencial aromàtic vestit de de fruites blanques i grogues, albercocs, pomes, fruits secs, llevats, flors blanques, notes cítriques de pell de llima, espècies, pebre blanc i vainilla, la mineralitat envolta tot el conjunt amb agradables notes terroses i de pedra seca.

A la boca ens enamora la delicadesa amb la que ens recorre el paladar la viva acidesa efervescent, és suau, fresc i molt saborós, amb records de sidra i amb un punt de tanicitat, estructurat, és un vi amb una persitència cítrica, intensa i terrosa i un final lleugerament especiat.


Deliciosa interpretació natural de la Cortese.


El preu a botiga uns 16-17 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari