HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Kyrie 2008

RARESA MÍSTICA

M'ha vingut al cap una cançó de Mr. Mister de l'any 1985...

 Kyrie eleison
Kyrie
The wind blows hard against this mountain side
Across the sea into my soul
It reaches into where I cannot hide
Setting my feet upon the road
My heart is old, it holds my memories
My body burns a gemlike flame
Somewhere between the soul and soft machine
Is where I find myself again
Kyrie eleison, down the road that I must travel
Kyrie eleison, through the darkness of the night
Kyrie eleison, where I'm going, will you follow?
Kyrie eleison, on a highway in the light
When I was young I thought of growing old
Of what my life would mean to me
Would I have followed down my chosen road
Or only wished what I could be?
Kyrie eleison, down the road that I must travel
Kyrie eleison, through the darkness of the night
Kyrie eleison,…D.O.Q. PRIORAT.
Celler Costers del Siurana.
Cupatge de Garnatxa Blanca, Moscatell d'Alexandria, Macabeu i Xarel.lo amb una criança de 5 mesos en bótes de roure francès.
 A la vista color daurat brillant amb reflexes d'or vell i mel, amb una llàgrima densa i lenta, untuós, net i brillant.
Al nas és un vi complex i místic, extraordinariament expressiu i intens, amb una evolució constant i dinàmica, i amb una paleta aromàtica que s'escapa al raonament. Començo:
Aromes de fins torrats, flors blanques seques, espècies, clau, canyella, coco, herbes aromàtiques, farigola, fruits secs, nous, ametlles, plàtan, pinya madura dolça, cera d'abelles, mineralitat, guix, pissarra, marinada, caramel, fumats, vernís, i uns màgics hidrocarburs, tot amb una bonica evolució i una agradable maduresa.
A la boca és un vi madur, greixós, amb una agradable melositat i sedositat, tot i la seva maduresa es mostra fresc i equilibrat, apareixen les notes de fruit secs, ametlles crues i amargues amb combinació amb la fruita tropical, acidesa cítrica bastant sorprenent, mineralitat secant, pissarres, estructurat i amb molt de cos, persistent i final mineral llarg amb notes de fonoll i mel.

Memorable?


Seguim creixent.


No té preu

Cap comentari:

Publica un comentari