HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Vega de Ribes Malvasia de Sitges Ancestral 2009

ADDICTIU I SEDUCTOR.

Vega de Ribes és una empresa familiar que el.labora vins de qualitat de la finca La Serra, que es cultiva amb agricultura ecològica integrada amb altres cultius i la ramaderia. La Serra es troba situada al peu de la muntanya del Montgròs, al terme municipal de Sant Pere de Ribes a la comarca del Garraf.
La meva particular història amb el celler va començar ja fa algun temps amb el màgic i extraordinari Sasserra 2006, des de aleshores, la nostra relació ha seguit camins paral.lels, i així seguirà per molts anys.
Salut i Malvasia de Sitges!SENSE D.O.
Celler Vega de Ribes
Monovarietal de Malvasia de Sitges amb inici de la fermentació en bóta de castanyer a temperatura controlada i final de fermentació en ampolla sense adició de sucre ni licor d'expedició, amb una criança en rima de 24 mesos mínim.
A la vista intens color daurat amb reflexes ataronjats, de bombolla fina i poc abundant, net i brillant.
Al nas destaca la complexitat aromàtica i la seva bona intensitat, notes de fruita blanca dolça, poma, pera en compota, nespres, albercocs, amb aromes de mel, i resines, escorça, notes florals, orellanes, alguns records torrats i de llevats.

A la boca destaca la seva entrada fresca i cruixent, cremós, amb marcades notes de sucre residual ben equilibrades amb una acidesa tensa, recorda un semi dolç, espurnes picants d'una bonica bombolla fina, notes de la fruita en almívar i algun record cítric, sàpid, refrescant i de bon cos, de persistència afruitada i final llarg amb notes dolces i amargants.


El preu a botiga uns 16 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari