HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.J.Neus Ingelheim Spätburgunder Alte Reben 2015

VINYES VELLES.

Deutschland mein herz in flammen
will dich lieben und verdammen
deutschland dein atem kalt
so jung und doch so alt
deutschland deine liebe
est fluch und segen
deutschland meine liebe
kann ich dir nicht geben
Deutschland!

Deutschland!RHEINHESSEN - ALEMANYA
Weingut J.Neus
Monovarietal de Pinot Noir amb una criança de 20 mesos en bótes de roure francès.
A la vista bonic color roig robí amb rivet rosat intens, de capa mitja-baixa i llàgrima molt fina, net i brillant.
Al nas és un vi d'aromes intensos i de capes ben diferenciades, fruita madura, móres, cireres, maduixes, les espècies prenen un bon protagonisme aportant profunditat, pebres, regalèssia, notes de ametlles amargues, fumats, herbes de vinya, quelcom de flor pansida, i un fons amb una fina i elegant mineralitat.

A la boca ens omple i enamora la seva intensitat i frescor, un vi amb cos delicat i amb sensacions vellutades, ens envolta la seva essència, la fruita i les poderoses notes especiades, ens recorre una acidesa vertical i uns tanins rugosos i lleugerament secs que aporten estructura i profunditat, amb una persistència mineral intensa i un final llarg.


Delicada delícia Alemanya.


El preu a botiga uns 17 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari