HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Llavors 2012

SENSE PRESES...

Ais.., ais.., ais..., quants records passats, aquelles vacances ja esfumades, aquelles fantàstiques jornades gastronòmiques, aquelles passejades al cap vespre, aquelles estones gaudint d'una cervesa ben fresca a l'ombra d'una figuera, o amb les peus a la sorra humida amb la brisa fresca i engalipadora a la llum de la lluna en companyia del silenci i de la meva estimada i inseparable copa de vi, tots dos amb un sol pensament... fer-nos feliços l'un a l'altre. I sabeu què???? ho vam aconseguir.
P.D: Queda més que entès que la meva estimada família m'acompanyava en tot moment, millor deixar-ho ben clar.
Érem en algun Racó de l'Empordà.


D.O. EMPORDÀ.
Celler la Vinyeta.
Cupatge de Merlot, Samsó, Cabernet Sauvignon, Sirà, Garnatxa negra i Cabernet Franc envellit en barriques de roure francès, hongarès i americà.
A la vista color cirera picota amb el rivet granatós de llàgrima força densa que tinta la copa i de capa mitja, net i brillant.
Al nas d'entrada es mostra un pel esquerp, fosc, enigmàtic, a mesura que ens anem coneixent ens dona la fruita negra madura, notes de brasa i records especiats, pebre, marcats torrats, a mesura que avancem en la relació ens obre uns agradables torrefactes, cafè i un bon fons mineral.
A la boca és intens i potent, molt fresc amb una bona acidesa, records de la fruita madura, els torrats i els torrefactes, cacau i cafè, post gust fumat i especiat, tanins marcats i força poderosos, bona estructura i final llarg i de bona persistència.
Us confesso que no és el meu estil, però en cap cas vol dir que sigui un mal vi, tot al contrari, és un vi amb una qualitat-preu extraordinària.

El preu uns 8-9 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari