HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.èlia 2011

RESPLENDENT COM EL SOL.

Aquest és el significat del nom èlia, i és així com et pots sentir gaudint d'aquest vi si tots els astres s'alineen perquè l'ocasió sigui perfecte, nosaltres el vàrem tastar de nit i a la fresca, però realment ens va il·luminar com un gran dia d'estiu. Així és aquest petit tresor del Montsant un vi de contrastos, com les seves temperatures entre el dia i la nit, com el territori enigmàtic, màgic, misteriós i engalipador.
Ja tinc ganes de tornar per aquelles terres màgiques de Garnatxes i Carinyenes de vinyes velles, i poder gaudir de la seva gastronomia i la seva gent, ja queda poc, paciència noi.D.O. MONTSANT.
Celler Ficaria Vins.
Cupatge de Garnatxa negra, Sirà i Cabernet Sauvignon amb una criança de 10 mesos en botes de roure francès.
A la vista color cirera picota amb rivet violaci de capa alta amb llàgrima densa i abundant, net i brillant.
Al nas de bona intensitat, caràcter varietal, aromes a fruita negra madura, prunes, móres, records bàlsamics, especiat i subtils tocs vegetals, pebrot, fons torrat i subtils torrefactes cacau, mineral.
A la boca entrada fresca, pas àgil, fruita negra, bona acidesa, equilibrat, tanins sedosos i dolços, ben integrats, post gust especiat i torrat, notes mentolades, bona persistència i final llarg.
Bona expressió del Montsant.


Deu ser que el Montsant em te engalipat.


Grans vins aquests del Celler Ficaria Vins.


www.ficariavins.net

Cap comentari:

Publica un comentari