HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.vella Lola 2013

COM DOS ENAMORATS.

Després de veure i tastar aquest vi empordanès, em vénen al cap mil imatges de tavernes de pescadors, de petits racons de l'empordà, de les onades trencant amb força, de tabac de pipa, fins i tot de pirates (Jack Sparrow) i les seves històries de tresors amagats, però sobretot d'havaneres i rom cremat, així que res millor que una de la Vella Lola.

Tot mirant cap a llevant, veig marxar una teranyina
amb la proa cara al vent i el brogit de les gavines.
No estic sol mirant el mar, ben a prop hi ha una donzella
que amb ses mans fredes com l'aire
acomiada un pescador.

Sent enyor, sent melangia, o el record d'un bell amor.
La remor de les onades sembla que li trenqui el cor.

No pateixis, dolça noia, potser demà tornarà
i si l'oratge l'acompanya, quan torni t'estimarà.
Però si el vent el balandreja i fa rumb a l'horitzó
no et preocupis bella nina
que el meu cor és ple d'amor.

Un desig, una esperança, un afany, un desamor
el batec de les onades sembla un batec al seu cor.

No pateixis, dolça noia, potser demà tornarà
i si l'oratge l'acompanya, ell també t'estimarà.
Però si el vent el baladreja i fa rumb a un altre cor,
no et preocupis bella nina
que ja tens el meu cor.D.O. EMPORDÀ.
Celler Mas Eugeni.
Cupatge de Garnatxa negra i Sirà amb una criança de 4 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color vermell robí amb el rivet granatós de capa mitja, net i brillant.
Al nas fantàstic perfum de fruita negra madura i fresca, records dolços de la vainilla amb tocs especiats molt aromàtics, pebres, mentolats sobre un subtils fons torrat fi molt agradable, records de xocolata.
A la boca és un vi gustós, fresc, àgil i divertit, elegant amb pas afruitat, llaminer, amb una gran acidesa i uns tanins presents, ben integrats, dolços de bona persistència i final llarg.

Des de Calonge amb molta força ataca la Garnatxa empordanesa!!


Gran descobriment, qualitat-preu un 10.


El preu d'aquesta Vella Lola és d'uns 5 euros.

www.cellermaseugeni.com

Cap comentari:

Publica un comentari