HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Unua 2011

ÀNIMA RIOJANA, CARÀCTER PALLARÈS.

Quan el Patriarca decideix marxar tres dies per terres del Pallars Jussà poden passar dues coses, o torna carregat de vi, amb ampolles de tots els petits cellers que es va trobant per la zona, Figuerola d'Orcau, Llimiana, Vilamitjana, Santa Engràcia, Orcau, i els que em deixo pel camí, o torna carregat de productes típics de la gastronomia de Tremp i rodalies, secallones, xolís, girelles, coques d'arengada, etc.., o com ha estat el cas, torna carregat amb les dues opcions anteriors. Jo personalment estic encantat de la seva elecció, ja que sóc un fan incondicional dels productes del Pallars. La coca d'arengada va durar un sol dia a casa, la secallona anem avançant i la girella quan comenci no hi ha qui em pari. I en quant al tema vins, ens esperen uns quants diumenges amb la fantàstica temàtica D.O. Costers del Segre.
Unua 2011 un vi de Tempranillo, em sembla que el primer vi d'aquest jove celler de Llimiana, d'aquí els seu nom, que en Esperanto significa "el Primer". Celler situat al costat del pantà de Terradets, als peus del Montsec, això queda reflectit en l'etiqueta del vi, que representa la silueta del Montsec amb el Terradets.


D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Mas Garcia Muret.
Cupatge d'Ull de llebre i Sirà amb una criança de 6 mesos en barriques de roure francès.
A la vista color cirera picota amb rivet violaci, de capa mitja amb llàgrima densa i lenta, net i brillant.
Al nas és un vi amb un bon perfum de fruita negra madura, prunes, nabius, pell de taronja seca, bonics tocs anisats, especiat, pebre, clau, vainilla, agradable fons torrat amb alguns records fumats.
A la boca és un vi agradable, amb nervi, ampli, amb una agradable frescor, bon pes de la fruita negra, bona acidesa i tanins presents, madurs, post gust anisat, fantàstica persistència i final llarg amb els fins torrats molt presents.


Personalment, un Ull de Llebre català engalipador. Tota una sorpresa per al meu humil paladar.


El preu des de Llimiana directament uns 15 euros.

www.masgarciamuret.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada