HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Valtravieso Reserva Especial 2004

EL TRESOR D'EN JOAN.

De vegades t'adones que els bons moments son millors si els comparteixes amb la gent que estimes i t'estima, això mateix passa amb una bona ampolla de vi, sempre és molt millor amb bona companyia. Doncs això és un clar exemple del que va passar dissabte. No hi ha res millor que algú cregui que el millor moment per gaudir d'un vi que feia molts anys que guardava per una gran ocasió, sigui el dia en que tu tens la sort de ser-hi i sobretot de coneixe'l per primer cop. Per a mi, i ho dic amb tota sinceritat i la mà al cor, és un honor i una satisfacció que difícilment puc explicar en paraules, tant sols compartir-ho de la manera que ho vaig fer, intentant que tots els que vàrem tenir la sort d'apreciar-la, gaudíssim d'una gran nit.


D.O. RIBERA DEL DUERO.
Valtravieso Bodegas y Viñedos.
Cupatge de Tinta Fina i petits percentatges de Cabernet Sauvignon i Merlot amb una criança de 18 mesos en barriques de roure francès i 15 mesos en ampolla abans de sortir al mercat.
Color cirera picota intens de capa mitja-alta i rivet rosat, amb una fina i abundant llàgrima, net i brillant.
Al nas és molt expressiu i equilibrat, de molta finura i elegància, notes de sotabosc i terra mullada, fruita negra madura, móres, nabius, espècies dolces, coco, vainilla, subtils records de tabac de pipa i de flors seques, fins torrats amb una evolució a torrefactes, cafè amarg.
A la boca és com al nas pura finura i molt elegant, equilibrat i rodó, de cos mig, amb una acidesa encara molt viva que li aporta un bon frescor i uns tanins fins, sedosos, bona intensitat de la fruita, balsàmic, post gust especiat i torrefacte, de bona persistència i final llarg.


Un petit tresor de la Ribera del Duero amb molta vida per davant.


Salut!.

Cap comentari:

Publica un comentari