HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Thibault de Bréthous 2011

LES DÉTAILS DE MON BEAU-FRÈRE TON.

Avui gaudirem de la bona gastronomia Sallentina de la mà de la meva sogra, una joia, i de pas farem companyia i donarem una mica de conversa al meu sogre, una joia també, però en aquest cas en brut. Fins aquí les meves fantàstiques al·lusions a aquest fantàstic col·lectiu Sallentí.
La sorpresa m'esperava a Can Terrones, i és que el vi que jo portava el guardarem per una altre ocasió, ja que ens fotrem un gabatxín que tenia per aquí el sogre, de vegades aquest col·lectiu també és capaç de sorprendre. Bé, resulta que aquesta ampolla és un detall del meu estimat cunyat després d'un dels molts viatges que realitza durant l'any, vaja un vividor. O sigui que el gaudirem a la salut del Ton i de tota la família i els amics.


CÔTES DE SAINT MONT - (SUD-OUEST).
Celler Les Producteurs de Plaimont - Vignoble de Gascogne.
Cupatge de Tannat, Pinenc (o Servadou), Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon amb una criança d'uns 8 mesos en barriques de roure francès.
A la vista color vermell cirera amb rivet granatós de capa mitja-alta, amb llàgrima lenta, net i brillant.
Al nas d'entrada és mostra un pèl tancat, amb records de fusta vella, fumats, a mesura que respira en dona aromes de fruita negra i vermella fresca, records especiats, pebre i aromes de vainilla, pa torrat i records de brases, fons torrefacte, cafè amarg.
A la boca és molt suau, de cos mig, especiat, acidesa justa i tanins delicats, fins, subtils, post gust torrat amb final amarg de persistència mitjana.
Pel meu gust personal massa rústic, però hi ha d'haver de tot o ens avorriríem com ostres.


Tot i no ser el meu estil preferit, he gaudit del dinar i del vi..., i per suposat de la companyia de la gent Sallentina.


Au revoir!!

Cap comentari:

Publica un comentari