HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.1714 Rector Ventallola 2009

VIUREM LLIURES O MORIREM.

Fa 300 anys, Cardona va fer allargar la Guerra de Successió fins el 1714. Duran 34 dies es va convertir en l'escenari d'una guerra internacional, on hi van lluitar 15.000 soldats de 12 nacionalitats diferents.
La del setge de 1711 és la història d'una petita fortalesa que va resistir a l'envestida de l'exèrcit més poderós del món durant una de les tardors més gèlides del segle XVIII, en acusada inferioritat d'efectius, de mitjans i aliments. És la vivència d'una població civil amagada al bosc, molts dels quals col.laboraven invisiblement amb les forces aliades; d'un exèrcit temible al límit de la desesperació per culpa de la gana, el fred i la perseverança dels defensors, d'uns defensors increïblement motivats i compenetrats tot i ni tan sols entendre's entre ells. El setge de 1711 és l'inici d'una fita històrica, la de l'única plaça militar mai vençuda per les armes de Felip V.
La història del miler d'homes que va defensar aferrissadament aquesta històrica fortalesa catalana ens demostra que qualsevol petit gest pot canviar el món.D.O. PLA DE BAGES.
Celler el Molí - Collbaix.
Cupatge de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Merlot amb una criança de 12 mesos en bótes de roure.
A la vista color cirera fosc, intens amb rivet granatós, de capa alta i bonica llàgrima lenta i abundant que tinta la copa, net i brillant.
Al nas és potent, d'entrada un pel tancat però a mesura que respira ens regala aromes de fruita negra madura, cireres, móres, records d'herbes aromàtiques, romaní, fonoll i pinassa, agradables torrefactes, cafè, cacau, amb un punt dolç, sucre cremat, subtils records vegetals, pebrot i espècies com el pebre i la canyella, bona complexitat aromàtica.
A la boca és un vi potent, intens de gran força, molt ampli, amb un bon equilibri, amb les notes torrefactes molt presents i post gust afruitat, amb una acidesa controlada i uns tanins fins i agradables que li aporta equilibri al conjunt, de bona persistència en boca i final ampli i llarg.


Una bona manera de recordar i retre homenatge al setge que va patir el poble català per part dels soldats borbònics al Castell de Cardona i la gran quantitat de vinya cremada i saqueig de gran part del vi.#SíoSí.

www.cellerelmoli.com

Cap comentari:

Publica un comentari