HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Friedrich Becker Spätburgunder 2010

DUFTENDEN UND ZARTEN.

Ja fa uns dies, en Joan, un dels companys de les clandestines, en va enviar una foto d'un vi que li havia agradat molt i en el poc temps que fa que ens coneixem ja sap bastant quines son les meves preferències, que he de dir que son bastant semblants a les seves. El vi en qüestió era aquest fantàstic Pinot Noir alemany, de la zona de Pfalz, una de les varietats que més m'atrauen.
Un divendres qualsevol, d'aquells que després de la feina et ve de gust desconectar amb una bona copa de vi, vaig passar-me per la vineria a veure en Marc, i després de tastar un bon parell de blancs acompanyats d'un fantàstic formatge i un bon vermell, i no em refereixo al piteu, allà en una de les estanteries, sola i abandonada reposava una única ampolla del vi abans esmentat. Un vi que si nó recordo malament també m'havia aconsellat en Marc. El que ve després ja us ho podeu imaginar.

I dissabte a gaudir-lo amb uns bons amics.


D.O. PFALZ - (PALATINAT) - ALEMANYA.
Celler Friedrich Becker.
Monovarietal de Pinot Noir amb una criança de 12 mesos en bótes de roure.
A la vista bonic vermell robí amb rivet rosat de capa mitja-baixa, net i molt brillant.
Al nas et sedueix per la seva gran elegància, desprèn una bonica fragància de fruits vermells madurs, records a cireres, espècies ben integrades i agradables fumats sobre un subtil i agradable fons torrat.
A la boca és tot delicadesa i sedositat, molt equilibrat, de cos suau, fruita molt present, amb una acidesa viva i vibrant que li aporta un fantàstic frescor i uns tanins madurs, delicats i molt ben integrats, de bon recorregut en boca i final llarg.


Aquest vi va ser un consell d'un parell de winelovers clandestins i realment la van ben encertar. Cada cop em coneixen més els gustos personals.


Wein und gesundheit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada