HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Vespres 2013

ELS VESPRES A L'SPORT.

No va ser un cap de setmana qualsevol,  encara a dia d'avui el record de les experiècies viscudes m'omple de gran alegria i un petit somriure em dibuixa el rostre, son moments de benestar i de felicitat compartida amb gent que aprecies de debò. Assegut a taula hipnotitzat per la fantàstica carta de vins, aïllat per uns instants del que m'envolta, la família, viatjant amb cada ampolla pels diferents i fantàstics paratges d'aquesta comarca, em prenc el meu temps, el viatge és fantàstic, el silenci només trencat pel murmuri del vent acariciant els ceps i del brunzit de petits insectes voleiant entre les flors, on sóc? estic immers totalment en el paisatge...
Després d'un bon recorregut em paro a Marçà, és un bon moment per gaudir d'una nova anyada d'aquest petit tros de cultura, història i paisatge, és l'hora de Vespres a l'Sport.


D.O. MONTSANT.
Josep Grau Viticultor.
Cupatge de Garnatxa i Samsó amb una criança de 4 a 8 mesos en barriques de roure francès.
A la vista color cirera molt viu amb el rivet lilós, dens de capa alta i llàgrima densa i lenta que tinta la copa.
Al nas, segons les meves sensacions, possiblement el més complex dels que he tastat, amb aromes intensos de fruita vermella madura, més profund, bon perfum floral i records especiats, pebre, fumats, agradables i cremosos torrats i fons de sotabosc, terra mullada i mineral.
A la boca és mostra ampli i potent, vellutat, fruita madura amb un punt licorós, amb els fins torrats molt presents, amb bona sensació de cremositat, acidesa correcta i uns tanins dolços i poderosos, amb bona estructura i molt balsàmic de bona persistència i final llarg de gran frescor, realment molt elegant amb un bon recorregut en ampolla encara.El preu a Falset al restaurant de l'hostal Sport 14 euros.


I seguim sent feliços, oi?....

www.josepgrauviticultor.com

Cap comentari:

Publica un comentari