HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Garrí vi novell 2014

PER SANT MARTÍ, MATA EL PORC I ENCETA EL VI.

Sempre és una gran notícia que cellers catalans s'engresquin a recuperar una tradició que estava molt arrelada a Catalunya, com és la del vi novell. Am l'arribada de l'onze de Novembre, el dia de Sant Martí, que coincidia amb la matança del porc, tant tradicional a les masies de pagès de casa nostra, s'encetava el vi de la nova anyada, i això era motiu de festa i celebració, això és feia perquè el vi no s'havia conservat bé i amb els mesos anava perdent les seves propietats. Com queda molt clar en l'etiqueta i el nom del vi, que vol retre homenatge a una tradició tant arrelada com és la matança del porc, per cert, un sol cop he vist una matança i encara tinc els crits del pobre animal dins del cervell, sóc així de cagamandurries, però això si, les botifarres i la cansalada si que m'he la fotu, cagat si, burro no!.
Som al Kursaal, és aquí on el vaig poder tastar per primera vegada, i és aquí on el gaudirem en família, bon menjar i bona companyia.


D.O. CONCA DE BARBERÀ.
Celler Rosa Maria Torres.
Varietat principal Pinot Noir, el que no sé és si porta algun cupatge.
A la vista color vermell robí amb reflexes violetes de capa molt baixa, net i brillant.
Al nas és net i perfumat, pricipalment marcat per la fruita vermella fresca, maduixes, gerds, i notes florals.
A la boca és fàcil, àgil, ens mostra tota la fruita trobada al nas, amb un toc carbònic, fresc, lleuger i amb una marcada acidesa, poc persistent i final correcte.


Un vi fàcil i divertit per centrar-se en d'altres coses.
Un vi d'un Manresà, en Oleguer Brunet, que ben parits que som!


El preu sobre els 10 euros al restaurant.

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies Iban pel comentari del vi!
    Està fet amb un 90% de Pinot noir i un 10% de syrah. No està posat a l'etiqueta perquè creiem que no és rellevant. Nosaltres busquem fer un Vi Novell i que en destaquin les característiques del tipus de vi: aromes clars i directes i una bona acidesa de joventut. Agradable, fácil, ràpid... i ben fet, clar!
    Salut

    Oleguer

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la aclaració Oleguer, salut i vi

      Elimina