HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Planeta Nerello Mascalese 2010

PIACERE SICILIANO.

Gran descobriment el d'aquest cap de setmana, realment ha estat una sorpresa molt agradable, un vi que em va sorprendre positivament i que vaig gaudir moltíssim, i a sobre en bona companyia, com sempre, això que no falti. Per aquesta raó em vaig interessar una mica més per aquesta varietat i la zona d'on és originària, sempre és bo "empapar-se" (barbarisme) una mica de cultura vitivinícola.
Nerello Mascalese és una varietat de gran prestigi que creix majoritàriament en els vessants volcànics del Etna a Sicília. Els seus vins tenen tendència a reflectir el seu entorn, donant vins tensos i frescos, amb gust a fruites, herbàcis i molt minerals. Sovint tenen uns perfums que recorden els vins de Barolo i Borgonya.
La varietat deu el seu nom a la plana Mascali, entre la muntanya Etna i la costa, i el prefix Nerello fa referència al color negre del raïm. Una petita porció de les vinyes més antigues són anteriors a la fil.loxera.
Els sòls volcànics enormement variables combinats amb elevacions de fins a 1000 metres sobre el nivell del mar, ajuda a produir vins d'enorme caràcter i complexitat.



 I.G.T. SICILIA (INDICAZIONE GEOGRAFICA TIPICA).
Celler Planeta.
Monovarietal de Nerello Masacalese
A la vista color vermell robí molt transparent, de capa molt baixa, amb rivet rosat i bonica llàgrima, net i brillant. Em recorda un Pinot Noir.
Al nas és elegant i molt refinat, gran expressió de fruites silvestres, i records de préssec, aromes florals, violetes, espígol, espècies i herbes aromàtiques, regalèssia, i tot i no haver passat per fusta, subtils i elegants records de xocolata amb menta (after eight) i bombó amb licor (mon cheri), sobre un intens fons mineral i terrós.
A la boca és fresc, de pas fi i delicat, rodó, amb molt protagonisme de la fruita en boca, és molt saborós, elegant i equilibrat amb una acidesa correcta i uns tanins dolços i molt subtils, de bona persistència i final llarg amb un toc amarg i salí.

Una nova i gran experiència.


Hem  gaudit d'uns fantàstics espaguetti a la bolonyesa (de la mia mamma) i aquesta espectacular ampolla de Nerello Masacalese, la combinació.., millor impossible.



El preu uns 16 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada