HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Lo Morenillo 2011

REIVINDICACIÓ ANTÒCTONA.

Singularitat, pot ser és la paraula més adient per descriure aquest vi de la Terra Alta. Si una cosa m'agrada i desperta la meva curiositat, entre d'altres coses, són els vins singulars, aquells que han estat elaborats amb raïms autòctons molts d'ells recuperats del passat, raïms de varietats abandonades pel temps, però que amb l'esforç, la dedicació i la inquietud de gent que estima la vinya i la identitat del territori han fet un gran esforç en la seva recuperació, i s'ha de dir que de vegades el resultat és extraordinari, per no dir sempre. Un bon exemple d'això, segons el meu parer, és aquesta ampolla de Lo Morenillo, on queda ben palesa la qualitat de la feina ben feta a casa nostra.
Va ser un àpat més en família, un dia més gaudint del bon vi, tot i que per desgràcia lo petitó de casa no hi era present, el que hi érem, varem deixar-nos portar per tots els plaers que ens envoltaven, i com sempre el més feliç de tots, el Patriarca.


D.O. TERRA ALTA.
Celler Vins del Tros.
Monovarietal de Morenillo amb una criança de 4 mesos en bótes de roure francès
Al a vista presenta un bonic i brillant color cirera amb un rivet rosa-violaci de capa mitja-alta amb una densa i abundant llàgrima, preciosa, molt net.
Al nas ens engalipa la seva franquesa aromàtica, marcada per la fruita vermella intensa, acompanyada d'herbes aromàtiques i sotabosc, reflex de la terra, pinassa, espígol, romaní, balsàmic i de fins i agradables torrats que desemboquen amb un fantàstics aromes de xocolates i espècies com la vainilla. Molta harmonia.
A la boca ens mostra el seu caràcter ampli i cremós, de pas sedós i molt agradable, ens omple la boca de fruita i de bosc mediterrani, amb una acidesa vibrant i uns tanins tranquils, dolços i estructurats, balsàmic, de gran persistència i final llarg., un vi divertit, optimista, alegre i sobretot fàcil de gaudir.No sé que coi m'ha agafat amb la gent de Vins del Tros...perquè serà, serà...


El preu de l'ampolla entre 20-23 euros, un pel cara, depenent com sempre d'on la compris, jo la vaig trobar al Nou Celler de Sant Fruitós de Bages.
Salut.

www.vinsdeltros.com

Cap comentari:

Publica un comentari