HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Oller del Mas Selecció Syrah 2013

EXCLUSIVITAT.

Edició limitadíssima de només 360 ampolles d'aquest Syrah del Bages, i per postres només el pots trobar en un restaurant de la zona, senzillament perquè és un treball conjunt entre el celler i el mateix restaurant, és una bona manera de ser més exclusius, i si els vols tastar toca jalar a casa seva!, esperem que a mesura que pugi la producció sigui més fàcil de gaudir-lo, o no. Ja fa un temps un dels estimats clandestins m'havia comentat que l'havia tastat, però des d'ençà no n'havia sabut res més. L'altre dia per casualitat, vam anar a parar al restaurant abans esmentat i a l'obrir la carta de vins, allà estava ell, realment ja no ho recordava, així doncs era una bona oportunitat per poder gaudir-lo. També us he de dir que a la carta, tot i ser bastant curta, hi ha alguna cosa força interessant, això sí, si hi vas unes quantes vegades aviat s'acaben les opcions. Finalment van ser dues ampolles, als que m'acompanyaven els hi va agradar força, fi, elegant, fresc i sense complexitats extremes.
Per cert, el restaurant és el Turó de la Torre, Salut i Syrah.D.O. PLA DE BAGES.
Celler Heretat Oller del Mas.
Monovarietal de Syrah amb una criança en bótes de roure francès i àmfores de ceràmica.
A la vista color cirera picota amb el rivet violaci, de capa mitja-alta i abundant llàgrima fina, net i brillant, presenta pòsit.
Al nas es mostra balsàmic, mentolats, destaquen les notes de bosc mediterrani, de frescor, de molsa i pinassa, apareixen la regalèssia, la farigola, les notes de fum, la fruita madura, prunes, móres, notes especiades, com a clau, quelcom de vainilla?.., i subtils minerals.
A la boca és agradable, entrada força sedosa, volum mig, tot i la bona complexitat aromàtica, en boca es mostra àgil i fàcil de beure, agradable acidesa i de bon frescor, amb uns tanins fins i rodons, marcades notes mentolades i de regalèssia, de bona persistència i final correcte.


El preu al restaurant uns 14 euros si no recordo malament.

Cap comentari:

Publica un comentari