HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.McManis Pinot Noir 2012

FROM RIPON, CA.

Després de molts anys de passejar-nos per Andorra, aquest any hem descobert un temple fantàstic per poder gaudir de bons vins acompanyats de bon menjar, sense arribar a preus escandalosos. Van ser uns amics que ens van aconsellar aquest extraordinari restaurant d'Escaldes i he de dir que repetirem cada cop que ens deixem caure pel país dels Pirineus. l'Enoteca és un petit restaurant amb unes 6 o 7 taules, on és respira tranquilitat per poder gaudir dels grans plaers que ens pot aportar, gent realment amable i agradable que et faran sentir com a casa amb gran professionalitat, i si parlem de vins, només dir-vos que no tenen carta, senzillament t'inviten a visitar el seu celler o trobaràs vins d'arreu del món i et deixis aconsellar si vols, i si no dedica-li uns minuts que val molt la pena.
Salut i Pinot Noir.


WINE OF CALIFORNIA.
McManis Family Vineyards.
Monovarietal de Pinot Noir amb una criança de 6 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color robí intens amb rivet granatós, de capa mitja i fina llàgrima, net i brillant.
Al nas aromes marcats de fruita madura, cireres, maduixes silvestres, gerds, notes florals força intenses acompanyades d'espècies dolces, vainilla i un marcat aroma de refresc de cola, fons amb fins torrats, toffee.
A a boca, és fàcil de beure, àgil, amb cos mig, notes de fruita i vainilla, amb poca acidesa, càlid, més del que m'esperava, tanins dolços i fins, de persistència mitja i final llarg.El preu al restaurant uns 20 euros.


Cap comentari:

Publica un comentari