HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Sierra Cantabria Colección Privada 2010

BONS RECORDS.

Va se obrir aquest Sierra Cantabria i un munt de records van tornar al cap com un bombardeig fotogràfic cargat de de boniques sensacions tot pensant amb aquella setmana màgica que vam poder gaudir a la Rioja Alabesa, més concretament al encantador poble de Samaniego. Dies intensos de visites a cellers Baigorri, Marqués de Riscal, bodegas Roda, Bodegas Contador, la vinya del Pisón, la de la Nieta i la del Puntido, però lo més meravellós de tot va ser el poder recrear de manera perfecta el capítol d'en clau de vi en el que en Pitu i en Marcel van estar a Bodegas López de Heredia i a Bodegas Ramirez de Ganuza, comparant així la Rioja clàssica i la Rioja moderna. Doncs bé, puc dir que vam ser uns putus privilegiats, gràcies a la Mar, al poder seure i gaudir del cementerio en una visita única només per nosaltres, i que a Remirez de Ganuza vam tenir la gran sort de gaudir d'una visita personalitzada,  gràcies als meus encants, d'unes dues hores realitzada pel mateix Fernando Remirez només per nosaltres, us he de dir que encara no m'ho crec, va ser quelcom inoblidable i únic.D.O.Ca. RIOJA.
Bodega Sierra Cantabria.
Monovarietal de Tempranillo amb una criança de 18 mesos en bótes de roure francès  americà.
A la vista color cirera picota fosc amb el rivet granatós, de capa alta, amb abundant llàgrima densa i lenta, net i brillant.
Al nas destaca la seva intensa fruita madura amb notes làctiques, molt cremoses, iogurt de fruits vermells, notes especiades, pebre, clau, vainilla, coco, regalèssia, balsàmic, records florals, violetes, perfumat, notes torrades, cacau i quelcom mineral.
A la boca és potent i amb volum, carnós, cremós, amb la fruita madura i les espècies, equilibrat, bona acidesa i tanins madurs, dolços, quelcom llaminer, notes de regalèssia, de gran persistència i final molt llarg amb notes d'herbes aromàtiques.


Bons records a en obrir aquesta ampolla, un gran viatge per la Rioja.


El preu a botiga uns 28 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari