HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Pajarete Augusto de Muller Solera 1851

HISTÒRIC.

La màgia també es fa palesa en aquests dolços vells de Tarragona. En una terra on segurament no hi ha "el duende", i tot i jugar amb aquest desavantatge, són capaços d'elaborar un tresor tant extraordinari i tant ple d'història en unes soleres que daten de l'any de la creació del celler al 1851. Són tantes les vivències, les anècdotes, els fets i canvis històrics viscuts per aquestes bótes centenàries, que tot el que ens pot expressar a la copa ens parlarà, sense cap mena de dubte i amb una gran saviesa, d'experiències extraordinàries que amb el temps han anat amarant les parets d'aquesta fusta vella, donant un sentit al que finalment tindrem el plaer de tastar a la copa. Obrir un Pajarete és obrir un món exuberant, rústic, místic i ple d'encant que ens transportarà pel temps sense pressa i amb elegància, gaudint d'una complexitat extraordinària i amb aquella màgia ancestral dels nostres avis revivint les històries del passat a la vora del foc.


D.O. TARRAGONA.
Celler De Muller.
Cupatge de Moscatell, Garantxa negra i Garnatxa blanca envellit pel sistema de criaderes i soleres.
A la vista color marró caoba mig, iodat, mel fosca, amb una llàgrima extremadament lenta que no s'acaba mai i deixa presència a la copa, untuós, net i brillant.
Al nas és un plaer, carregat d'aromes complexes, des de balsàmics, a les panses amb notes amargues, les notes de caramel, els fruits secs, nous, orellanes, dàtils, subtils notes anisades, records de vernís, betum, cacau, cuir, torrefactes, fumats, extraordinari i d'una intensitat aclaparadora.
A la boca és saborós, amb molt de cos, molt elegant, intens i amb molta sedositat, bon equilibri dolçor-acidesa-alcohol, gens embafador, tornen els records ja trobats anteriorment al nas, molta finor i delicadesa, amplitud extraordinària i d'una persistència insultant, eterna i un final que no te nom.Un vi per deixar-se portar durant hores, un vi per reflexionar i meditar, extraordinari.

Cap comentari:

Publica un comentari