HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Minipuça 2015

SINGULARITAT.

Avui l'encarregat d'obrir la gana a Cal Patriarca és el Minipuça, un escumós ancestral del celler Vinyes Singulars. Ha estat una veritable llàstima no disposar d'una segona ampolla, ja que s'ha fet realment molt curta, i és que quan tens la possibilitat de gaudir de projectes tant extraordinaris com els d'aquest celler, t'adones que has de comprar caixes i no ampolles, burrot!!, llàstima que la producció sigui tant petita, o és una sort???.
Recordo que quan vaig tenir l'oportunitat de tasta el Vesper de la Gloriosa, un altre dels seus escumosos naturals elaborats amb xarel.lo i Macabeu pel mètode ancestral, i en aquest cas amb uns 18 grs. de sucre residual, ja em va passar el mateix i vaig tenir que esperar un cert temps fins a poder gaudir de nou d'una segona ampolla la qual estar a la espera, i no se pas si aguantaré gaire temps abans de tornar a gaudir-la. Només em queda felicitar als responsables de tal disbarat per la gran feina, i animar-vos a seguir per aquest camí, i a mi només em queda recordar-me que encara hi ha molts vins singulars que encara no he tastat capaços de fer-te sentir viu, així doncs, anem per feina!!


SENSE D.O.
Celler Vinyes Singulars.
Monovarietal de Xarel.lo elaborat amb el mètode ancestral.
A la vista color groc palla brillant amb reflexes daurats i verdosos, amb una bombolla finíssima i una bonica corona, net i brillant.
Al nas és el que és, autèntic, molt sincer, franc, aromes de raïm, most, acompanyada per les subtils notes de fruita blanca, pera, sense carregar, molts records cítrics ben combinades amb les notes de bosc mediterrani i d'herbes aromàtiques.
En boca mostra una bonica harmonia, principalment per la seva fina i elegant bombolla persistent, és molt fresc degut a aquesta acidesa vibrant i cítrica, la fruita molt present, most, llima, aportant una bona profunditat, final força persistent.Frescor mediterrani!


El preu a botiga uns 14 euros??

Cap comentari:

Publica un comentari