HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Llavors Blanc 2015

PORT DE LA SELVA.

Després d'un esmorzar de forquilla a peu de carretera, en una petita fonda perduda en el temps i encallada als anys de la post dictadura, fem cap a Vilajuïga on gaudirem d'una visita distreta i enriquidora al Celler Spelt, vivint les seves meravelloses vistes i tastant alguna cosa força interessant. Després de la visita sortim enfilant la costa tot buscant un dels paratges de vinya més bonics del país, La Finca Garbet, un preciós amfiteatre que observa sense fi la immensitat del mediterrani, i on cada dia els ceps són espectadors d'excepció i dinamitzadors d'un espectacle digne de Broadway. Ens deixem anar cap a Llançà, i encara més avall, fins a trobar el Port de la Selva, és aquí on farem parada i fonda, i és aquí on apareix el nostre protagonista.., aleshores, el Llavors.
Salut i Empordà!D.O. EMPORDÀ.
Celler la Vinyeta.
Cupatge de Macabeu, Xarel·lo, i Garnatxa Roja amb una criança de 2 mesos en bótes de roure amb les mares.
A la vista color groc palla amb reflexes daurats, gras, untuós, de llàgrima fina, net i brillant.
Al nas és de bona intensitat, bona expressió afruitada de certa complexitat amb una combinació de fruita madura, pera, préssec i les notes cítriques, records de fruits secs i llevats de les mares, amb algunes notes torrades molt delicades, notes anisades, fonoll, mediterrani.
A la boca és nerviós, potser li falta un temps per assentar-se, però està deliciós, amb molt de cos, untuós i de pas sedós i elegant, complex i amb un agradable frescor mediterrani, records de la pera i el préssec i amb una acidesa molt viva, de bona persistència i final amb notes torrades.El Llavors Blanc il·lustra cada any la seva etiqueta amb un relat literari que amaga una peculiaritat, la paraula "llavors" entre les seves línies.El preu a botiga uns 8-9 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari