HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Meinklang Graupert 2016

DIE ÖSTERREICHISCHE ORANGE.

Aquesta tradició ancestral és originària de les regions del Caucas, principalment a Armènia i Geòrgia, bressol mundial de la producció de vi fa més de 6000 anys. Aquesta pràctica estava basada en la preservació natural del vi davant d'un dels problemes més comuns del most; l'oxidació. Amb les maceracions llargues es creen durant la fermentació major quantitat de sulfits naturals que protegeixen al vi d'aquesta oxidació i fan innecessària la utilització de conservants. Generalment aquests vins s'elaboraven en grans àmfores trucades Kvevri a Geòrgia i Karas a Armènia, recipients més grans que les àmfores romanes, d'uns 500 L, i de fang cuit a alta temperatura (sobre uns 1.000 graus), un tipus de material porós que es recobria amb cera d'abella per fer-lo més hermètic. Estaven enterrats a terra, al celler o a la vinya, amb la part superior oberta i amb una tapa que permetia realitzar els diversos treballs de remoguts i trencament del barret. El fet d'estar enterrats permet tenir una temperatura fresca de forma constant sempre.  

Salut i Orange.


BURGENLAND - SOMLÓ - AUSTRIA.
Celler Meinklang
Monovarietal de Pinot Gris amb fermentació amb les pells i una criança en dipòsits d'inox i en ous de ciment.
A la vista bonic color indeterminat entre pell de taronja i rosa-or amb records a mel de romaní i ambarins, tèrbol i brillant.
Al nas és una delícia, molt exuberant, amb una personalitat molt marcada, un vi de molta complexitat que ens regala un ventall extraordinari, perfums i aromes de fruita blanca, pera, albercoc, préssec, notes cítriques i de gerds àcids en perfecte harmonia amb les notes especiades del pebre, subtils records fumats i d'hidrocarburs, amb un fons de fruits secs torrats com les ametlles i avellanes cremoses. Extraordinari.
A la boca és de textura cremosa i suau, amb cos, amb molta fruita i espècies, amb una acidesa molt viva que li aporta molt de frescor, i amb una important càrrega mineral que li dona estructura i molt d'equilibri, amb una gran persistència molt complexa i un final llarg i fi.
Tot un luxe a un preu de riure.


Gràcies Rafel Sabadí per compartir-lo, ha estat un plaer immens.


El preu a botiga uns 12-13 euros

Cap comentari:

Publica un comentari