HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Philip Togni Cabernet Sauvignon 2006

MÀGIC VALLEY.

The Spring Mountain és una zona vinícola americana ubicada a la vall de Napa Valley, a Califòrnia. És va constituir oficialment com una Zona de Viticultura Americana el 1993. Englobats dins dels seus límits es troben unes 3.480 ha, de les quals es planten prop de 400 ha com a vinyes. Donada la petita producció de cultius en els vessants, la regió representa menys del 2% del vi de Napa Valley. Actualment, la regió compta amb poc més de 30 viticultors.
La denominació es troba en terrasses empinades de les muntanyes de Mayacamas que separen la vall de Napa des de la vall de Sonoma i la plana de Santa Rosa. Es troba en una part nord-oest de la vall de Napa a dalt i darrere de la ciutat de Santa Helena.  



SPRING MOUNTAIN DISTRICT - NAPA VALLEY AVA
Philip Togni Vineyard
Cupatge de Cabernet Sauvignon amb petits percentatges de Merlot, Cabernet Franc i Petit Verdot amb una criança de 18 mesos en bótes de roure francès.
A la vista intens color vermell robí amb rivet rosat, de capa mitja amb abundant llàgrima fina i lenta, net i brillant.
Al nas desprèn elegància, potència i complexitat pels quatre costats, aromes profunds i marcats de fruita morada, nabius, móres, cassis, notes de xocolata negra en licor, barrejada amb les espècies com el pebre, subtils aromes de criança, apareixen notes de grafit, de tinta xina i encens, agradables mentolats, subtils aromes de cuir i de pedra seca, mineral.

A la boca és un vi amb molta personalitat, concentració excepcional, amb molt de cos i amb una textura de vellut fantàstica, marcat per la complexitat aromàtica de gran harmonia, un vi de gran vitalitat i frescor degut a una molt bona acidesa i a uns tanins marcats que li aporten molta estructura, profund i amb una gran amplitud, un vi complet en tots els sentits, amb una persistència molt gran i un final llarguíssim amb notes especiades i de grafit.


Extraordinari i amb una llarga vida.


Gran debilitat pels bons vins d'aquesta zona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada