HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Pedradura 2008

MASSÍS.

Pedradura és un terme no científic, majoritàriament trobat en les arts decoratives o arqueològiques, que té un significat similar a les pedres semi-precioses o pedres precioses. Les pedres com ara el granit, no estan incloses en aquest terme, només pedres que són força dures i que es consideren atractives i es podrien utilitzar en joies.
Pedradura és un vi mineral, marcat per la pedra, una pedra dura d'una gran duresa que esdevé etern en el temps, és un vi semi-preciós, o perquè no.., un vi preciós. És part de la màgia del parc natural del Massís del Garraf, és part de la màgia de la nostra terra.

Salut i Marcelan!


D.O. PENEDÈS.
Celler Can Ràfols dels Caus
Cupatge de Marcelan amb un petit percentatge de Petit Verdot amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès i 30 mesos en ampolla.
A la vista intens color cirera profund amb rivet granat, de capa mitja-alta amb llàgrima gruixuda i lenta, net i brillant.
Al nas sorprèn la seva intensitat, aromes de fruita vermella madura, gerds, maduixes silvestres, apareixen notes florals i balsàmiques, menta, quelcom de regalèssia, espècies exòtiques i torrefactes, herbes mediterrànies perfumades i subtils records fumats, fons mineral amb records de pedra seca i pols.

A la boca el que primer destaca és la seva mineralitat, és un vi agradable i delicat, bastant rodó, amb presència balsàmica i amb la fruita vermella ben concentrada, manté una bona acidesa que li aporta frescor, de tanins fins i ben integrats, molt bona persistència i final llarg amb algun record amarg.


Ningú diria que aquesta ampolla té 10 anys.


El preu a botiga uns 14 euros

Cap comentari:

Publica un comentari