FANFAN A L'UAIN.
Ganevat vinyeró de culte de la regió del Jura, d'una família amb una llarga tradició en el cultiu de la vinya, des de 1650. Jean-François és una de les estrelles indiscutibles del moviment del vi natural, vins amb una naturalesa imprevisible, salvatge i apassionant que no deixen a ningú indiferent, i que algunes vegades necessiten un xic de doma, i on passat el tràmit es converteixen en vins extraordinaris i encantadors.
El millor que podeu fer és provar els seus vins si encara no ho heu fet.
Per cert, som a l'Escala amb el gran Rafel Sabadí.
VIN DE FRANCE - JURA
Anne et Jean-François Ganevat
Cupatge de Gamay i Poulsard amb maceració carbònica espontània i una criança de 10 mesos en bótes de roure francès.
A la vista bonic color robí amb rivet
rosat, de capa mitja i fina llàgrima, un xic tèrbol i brillant.
Al nas és un profund plaer aromàtic,
des de les notes de la fruita vermella fresca silvestre, acompanyada
de les espècies dolces, les notes minerals, els aromes florals de
violetes més aviat seques, les notes d'herbes aromàtiques tirant a
medicinals i amargues, i records torrats molt fins, xocolata amb llet
artesanal, i quelcom més que em deixo... preciós.
A la boca és per gaudir-lo amb
paciència, un vi fi, sec, de poc cos, amb notes agradables de
bombolla fermentada, elegant, amb bona estructura, i recordant tots
els aromes descoberts al nas, tanins fins i delicats i una acidesa
pronunciada, ferma i elèctrica, amb bona persistència i un final
llarg amb records amargs.
El preu al restaurant uns 27 euros
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada