HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Vinyes Josep 2005

AUTÈNTIC DES DE 1777.

Hivern
vinya morta vora el camí gebrat
cep despullat de tota virtut,
gris color del sarment nu,
muntanya d'aram, resclòs bancal, solitari,
desert de llicorella adormida.

Primavera
Vinya verda vora el camí esponerós
cep ufanós, ple de virtuts,
verd color del sarment imponent,
tossal obert, llum d'abril, aigua clara,
la vida recomença entre retrobades olors.

Estiu
Vinya plena vora el camí polsós,
cep ben carregat del fruit preuat,
negreja ja el color del raïm madur,
parades, closos, bancals; tot al Priorat reviu,
la verema anhelada és arribada!

Tardor
Vinya collida vora el camí eixut,
cep daurat, pàmpol cansat, fulla caduca;
grogueja, marroneja, irisen tots els colors
entre la pluja propícia i la terra esgotada;
la vinya dorm el llarg hivern que s'atansa.

                                                     Agustí Masip.D.O.Q. PRIORAT.
Celler Solà Classic.
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera amb tonalitat granatosa i rivet rosat, amb abundant llàgrima densa, net i brillant.
Al nas és mostra intens i potent, d'agradable rusticitat aromàtica, amb fruita negra madura, nabius, cireres, móres, amb records d'espècies dolces, canyella, i quelcom de pebre negre, subtils records fumats, de cigar, després d'una estona a la copa augmenta el seu bouquet, marcades notes balsàmiques i elegants aromes florals, violetes, extraordinària mineralitat, pedra seca.
A la boca ens transporta als costers del priorat, rusticitat, amb una bonica potència controlada, i la calidesa de l'alcohol i la llicorella, combinat amb gran encert amb unes fresques notes balsàmiques, ampli i envoltant, ens mostra una acidesa equilibrada i uns agradables tanins vellutats, amb una intensa persistència i un final llarg amb records especiats i minerals. 

El preu uns 22 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari