HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Val Frison Cuvée Goustan Brut Nature

NATURALMENT ELEGANT.

L'elegància és una virtut, una creació de l'home sobre si mateix; s'oposa, per això, a la rusticitat i l'aspecte agrest de la naturalesa humana. Elegància és la gràcia decantada; però lliurement apropiada: no hi ha elegància imposada per la força.
L'elegància ha de fer brillar la senzillesa, entesa com simplicitat i claredat: la forma no ha de ser recarregada, els mitjans no han de ser complicats o embullats, i els moviments han de ser suaus. Aquesta senzillesa és la que configura el bon gust, el qual detesta les complicacions inútils.
L'elegància s'aconsegueix, per tant, triant el que un mateix és internament. Només així s'evita l'afectació, enemiga de l'elegància. L'elegància és la traducció exterior d'un individu. Però, en veritat, cal triar d'un mateix el més noble, allunyant el trivial -tan abundant en la nostra vida- i el vulgar. L'elecció que l'elegància comporta és, així, un acte suprem, elevat, en què cada individu dóna la seva talla personal.
CHAMPAGNE A.O.C.
Celler Champagne Val Frison
Monovarietal de Pinot Noir amb una criança de 6 mesos en bótes de roure i 19 mesos en ampolla.
A la vista color groc pàl·lid amb tonalitats daurades, de fina bombolla persistent, net i brillant.
Al nas es mostra complex i força intens, aromes de maduixes, préssec i poma àcida, subtils notes de llevats i de fruits secs torrats com les avellanes, agradables notes especiades i fons mineral.
A la boca és elegant, pur, amb molta energia, un champagne amb molta estructura, bombolla fina i elegant, amb notes cítriques i de fruita vermella, és sucós, amb un paladar intens i potent, amb una acidesa molt persistent que li aporta frescor, i un agradable fons mineral.


Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari