HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.1413 Disznókó Tokaji Édes Szamorodni 2015

LA BACANAL FINAL.

Ticià ho va saber representar molt bé en la seva obra "La bacanal dels andrios", pintant un tema mitològic, una bacanal, festa del déu del vi, Baccus.
Els seguidors de Baccus s'anomenaven bacants, i el culte desenfrenat va donar lloc a les bacanals. La festa era de nit i el ritual implicava beure vi fins a embriagar-se, moment que ells deien “alliberar-se a Baccus”. Al començament només es podien iniciar dones i les que volien, havien d'estar deu dies sense tenir relacions sexuals. Després dels deu dies es purificaven i bevien vi fins que la ment els quedava poc clara (un pet de déu!!) i es podien dedicar a tenir relacions sexuals amb les sacerdotesses o amb altres iniciades durant tres dies, i repetien una vegada l'any. Més tard es van incloure homes, sota suposades ordres del mateix Baccus, es va reduir el temps d'iniciació a tres dies i va organitzar les autèntiques orgies amb cinc dies al mes i entre el mateix o diferent sexe sense limitació. Els participants feien jurament de secretisme sobre el que allà passava.
Cada dia ens agraden més les tradicions Romanes.TOKAJ-HEGYALJA (HONGRIA)
Disznókó
Cupatge de Furmint, Hárslevelü, Ondenc i Muscat amb una criança de 9 a 15 mesos en bótes.
A la vista color mel amb tonalitats or i daurat, gras, untuós, amb densa i abundant llàgrima lenta, net i brillant.
Al nas és de gran potencial aromàtic, gràcies a la botritis i el pas per bóta que li aporta més profunditat i complexitat. Notes de mel, de fruita tropical, pinya, d'albercoc, de codony, perfum dolç floral, elegant, agradables i delicades notes de fruits secs, avellanes, orellanes i un fons amb records especiats.

A la boca és un vi fi i elegant, amb una bonica harmonia i bon equilibri entre dolçor i acidesa, és un vi suau marcat per les notes de la fruita fresca i el codony, amb toc cítric que li aporta una espurna cruixent al paladar, un vi persistent amb notes especiades i de fruits secs, i un final llarg.

Som a Can Plana celebrant la Bacanal Final!


Qui beu i no torna a beure, no sap el que és beure.


El preu a botiga uns 22 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari