HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Monopole Clásico 2015

EL FÈNIX.

És un ocell de foc sagrat, quan arriba a la fi del seu cicle vital, el fènix fa un niu de branquillons de canyella i després l'encén, el niu i l'ocell es cremen amb fúria i queden reduïts a cendra, de la qual sorgeix un nou i jove fènix. El fènix nou embalsama les cendres del vell en un ou de mirra i el porta a Heliòpolis, situada a Egipte. L'ocell, es deia que es regenerava de les ferides d'un adversari, per la qual cosa era gairebé immortal i invencible.
Aquesta és la llegenda del Fènix, la qual té moltes coses en comú amb la història del ressorgiment d'aquesta ampolla de vi. Un vi que que sorgeix de la cendra, donant-nos aquest nou i jove Monopole Clásico.D.O.Ca. RIOJA.
Compañía Vinícola del Norte de España.
Cupatge de Viura i Palomino Fino amb una criança de 8 mesos en bótes de roure francès amb les mares, i es barrejarà amb un petit percentatge de vi manzanilla de Sanlúcar de Barrameda.
A la vista color groc pàl·lid amb tonalitats daurades, amb aspecte untuós i fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi viu, fresc, punxant, tens, amb aromes complexos i sorprenents de fruita blanca, pera i notes d'albercoc, papaia, records de pell de cítrics, de fruits secs, ametlles, records de brioixeria, coca de cabell d'àngel, nata fresca, subtils tocs florals i notes especiades, aromes clàssics però exòtics a la vegada.
A la boca és un vi de certa subtilitat untuosa, ampli, cremós, fresc, gràcies a la seva agradable i marcada acidesa, segurament de la manzanilla, agradable punt vegetal molt interessant, acompanyat per una fantàstica salinitat, apareix la fruita i les espècies, és elegant i suau, molt persistent i amb un final molt llarg amb records de fruits secs amargs i quelcom mineral.Un agradable sorpresa pels sentits, fantàstic


El preu a botiga 19 euros

Cap comentari:

Publica un comentari