HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Sordo Barolo Gabutti Riserva 2008

LUXÚRIA.

Per la meva estimada església catòlica apostòlica i romana, la luxúria és un dels set pecats capitals, i vas directe a l'infern.
Segons Dante, l'infern està dividit en 9 cercles, en cadascun dels quals són castigats els que a la vida eren culpables d'un tipus ben definit de pecat.
En el segon cercle trobem a Minos, que jutja els condemnats, cada ànima jutjada és enviada directament al seu cercle de turment etern. Aquí són castigats els pecadors incontinents, i en particular els luxuriosos, són arrossegats per l'aire i colpejats per la tempesta infernal eternament. Aquí són castigats; Dido, Cleopàtra, Helena, Aquil.les, Paris, i des d'avui un servidor.
Ara ja tinc molt clar el que em depara el destí i on aniré a parar quan se m'acabin les piles, i no és precisament a tocar l'arpa.
Aquest Barolo ha despertat la meva luxúria més salvatge i ha provocat el meu pecat. Espero seguir pecant eternament.


BAROLO  D.O.C.G.
Azienda Agricola Sordo Giovanni
Monovarietal de Nebbiolo amb una criança de 6 mesos en dipòsits d'inox, de 24 a 48 mesos en bótes de roure francès i 5 anys més en ampolla.
A la vista intens color vermell robí-granat amb el rivet rosat, de capa mitja-alta i de abundant i fina llàgrima, net i brillant.
Al nas després de mitja hora al decantador, ens regala un perfum complex i embriagador de fruites vermelles silvestres fresques i espècies dolces, junt amb una intensa fragància de préssec, de flors seques i herbes aromàtiques, notes de resina, d'infusió, fulles de tè i llorer, mica en mica el bouquet s'intensifica amb regalèssies, quelcom de fruita negra madura, cireres, pebre negre i clau amb unes subtils notes balsàmiques, fins torrats i notes de grafit.
A la boca és equilibrat, amb un agradable gust mineral, les sensacions nasals s'intensifiquen, gran estructura i harmonia, amb una acidesa i tanicitat en bonic equilibri, mica en mica guanya en amplitud i elegància, de gran persistència amb notes mentolades i afruitades i final molt llarg i mineral.Excel.lent posada en escena de la Nebbiolo


Salut i molta luxúria!

Cap comentari:

Publica un comentari