HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Foresta Macabeu Ancestral 2017

LA "ZORRA" ESPURNEJANT.

Estava el corb que ni s'ho creia. Quina sort havia tingut! Havia pispat un formatget olorós i tendre de l'ampit d'una finestra. No tots els dies anava tan bé la rapinya!
A la branca del roure estava rumiant on deixar el formatge per poder-lo menjar tranquil.lament, sense que ningú el destorbés. La guineu, al peu de l'arbre, se´l mirava envejosa i se li feia la boca aigua de pensar el gust deliciós que tindria, si l'olor ja era tan bona. Ho havia d'intentar...
  • Amic corb, ets l'ocell més formós que m'he tirat a la cara. Quines plomes ten boniques, semblen de banús. Quin tornassol fan amb la llum!. Ni punt de comparació amb les dels altres. I les garses fan riure al teu costat. I els ulls.., quins ulls més vius i espavilats que tens. Segur que totes les femelles van boges darrera teu.
El corb que era presumit, s'estarrufava amb tants afalacs i ja quasi ni pensava en el que tenia al bec.
  • Ets el rei dels ocells, segur. Si la teva veu es tan harmoniosa com el teu plomatge ets el rei dels ocells i jo ho proclamaré per tots els boscos i praderies.
El corb molt vanitós ell, ja no va poder resistir més. Grag!! a la primera grallada, li va caure del bec el formatge deliciós i la guineu li va pispar i va tocar el dos ràpidament després d'etzibar-li.
  • Au, atipa't dels afalacs, mentre jo em menjo el formatge amb una copa de Foresta Macabeu Ancestral!!!


SENSE D.O.
Celler Vins de Foresta.
Monovarietal de Macabeu elaborat amb el mètode ancestral, i sense criança en fusta.
A la vista color groc pàl.lid amb bombolla fina, net i brillant.
Al nas és un vi alegre i divertit, destaca la seva intensitat aromàtica molt afruitada, amb una bonica combinació entre la dolçor de la pera madura i l'acidesa de la poma cruixent, notes de flors blanques com les roses i el gessamí, i quelcom molt subtil de fonoll.
A la boca és un vi sense complicacions, àgil, divertit, distès i fàcil de beure, marcat per la fruita i les flors, acidesa i dolçor ben equilibrats, amb una bombolla fina i agradable, menys marcada que en els caves, recorda més la bombolla d'una cervesa, amb una persistència correcte i un final marcat per la fruita.


Els ancestrals trepitgen amb força, i que això no pari.


El preu a botiga 10-11 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada