HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Coster de l'Alzina 2014

FAMÍLIA.

Família, família, família..., que és realment la família? Avui en dia, a jutjar per lo quotidià, família és una noció que descriu l'organització més general però a la vegada més important de l'home, dit en altres paraules, la família constitueix un conjunt d'individus units a partir d'un parentesc.
Aquesta és possiblement la definició políticament més correcte, i en alguns casos segurament la més encertada. Però és realment aquí on volem arribar quan ens referim a la família, més enllà dels llaços de parentesc que ens uneixen?, o el que realment busquem va més enllà d'aquest vincle?
El periodista Marty Nemko considera que la família, tal i com la coneixem en el sentit més estricte de la paraula, està sobrevalorada, milions de persones no es parlen amb algun membre de la seva família, milions gasten anys i diners en terapeutes, intentant desfer els mals de la seva família, i realment tot això no ens hauria de sorprendre, després de tot, a diferència dels amics, ens posen a la família d'origen de manera aleatòria, sense veu en el assumpte.
En resum, la família tal i com a cada individu de manera individual la interpreta, és el més important en aquesta vida.
Salut Família i Carinyena!


D.O.Q. PRIORAT.
Celler Aixalà Alcait
Monovarietal de Carinyena amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera intens i molt viu amb el rivet violeta-grana, de capa mitja-alta i amb abundant llàgrima lenta, que ens tinta lleugerament la copa, preciosa, net i brillant.
Al nas és extraordinari, just tot el que m'entusiasma, expressiu, viu, intens i alhora delicat, molta fruita vermella i negra madura, melmelades de móres, maduixes, nabius, cireres, regalèssia vermella, records de préssec i de romaní, si esperem una estona també farigola i molses, apareixen les precioses notes de violetes, i algunes flors seques, pell de taronja, torrats molt fins, cacaus, i una mineralitat immensa amb un record fèrric.
A la boca és captivador, elegant, molta harmonia i subtilesa, vellutat, ampli, tens, ens atrau la fantàstica acidesa de la carinyena, sense excessos d'extracció, es mostra molt fresc i amb uns tanins rodons,delicats i molt polits, recorregut marcat per la fruita i la mineralitat, persitència eterna i un final marcat per la pedra i un subtil toc salí.


El preu a botiga uns 25 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada