HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Gratallops vi de Vila 2016

BONIQUES LLICORELLES.

Aquest territori aturonat, està format per materials de l'era paleozoica, principalment pissarres del Devonià i del Carbonífer, per tant de les més antigues que es poden trobar en superfícies a Catalunya actualment. Els sòls són poc profunds, normalment d'un sol horitzó i de seguida es troba la roca mare. Tenen un baix contingut de matèria orgànica i estan formats majoritàriament per la disgregació de les pissarres, que aquí reben el nom de llicorell o llicorella, unes pedres laminars i trencadisses de color d'aram enfosquit entre les quals s'hi endinsen les arrels dels ceps a la recerca d'humitat, aigua i nutrients.D.O.Q. PRIORAT.
Celler Alvaro Palacios
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança de 16 mesos en bótes de roure francès.
A la vista intens i molt viu, color cirera picota amb el rivet lila, de capa mitja-alta, amb abundant llàgrima, net i brillant.
Al nas és extraordinari, profund, intens, elegant i molt expressiu, ens sedueix amb una gran harmonia entre la fruita madura i cruixent, maduixes, nabius, cireres, amb agradables records de pell de taronja i préssec, amb unes fantàstiques notes especiades exòtiques, i uns aromes intensament mediterranis, fonoll, romaní, esbarzers, ens atrapen els perfums florals, de violetes i una immensa mineralitat i les seves notes balsàmiques, fons fumat i amb agradables torrats molt fins, cacau. Extraordinari.
A la boca és un escàndol, destacaria la seva tensa i vibrant acidesa, la fruita i les espècies i la sempre present mineralitat, és profund i molt complex, sedós, amb volum, extremadament ampli i molt seductor, molt fresc, és un vi envoltant i de molta persistència, amb uns tanins elegants i polits, un vi que ens desperta els sentits en cada glop, amb un final llarg i mineral.


Extraordinària anyada, elegància i frescor.

Cap comentari:

Publica un comentari