HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Valdeginés 2015

FLEXIBILITAT PRECISA.

Concret, sense lloc per a les ambigüitats, però amb una gran capacitat d'adaptació a qualsevol situació. Tot això es reflexa en el vi, tot aquest treball, tot l'esforç i tot el respecte, ens torna recompensat a la copa. Els ulls observen, i gaudeixen d'una bonica i innocent complicitat, aferrats en una mena d'hipnosi emocional només trencada per la incursió de l'olfacte en una nova fase sensorial, un nou nivell, noves emocions. El nas respira vida, història, terra, treball, els sentits ens transmeten l'esforç, perfums profunds que van més enllà de la copa, que arrelen i capten tota la nostra atenció, vins amb ànima, vins animats. Els nostres llavis el desitgen, passem a un altre nivell, ho hem convertit en una obsessió, en un desig viu, carnal, necessitat possessiva, obligació hormonal. Només ens cal una petita carícia dels nostres llavis, tan sol un petit bes per unir l'elegància amb el plaer, i per descobrir que sempre, sempre, sempre, quasi tot va més enllà del que nosaltres creiem.


SENSE D.O.
Bodegas y Viñedos Artadi.
Monovarietal de Tempranillo amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista bonic color vermell cirera amb el rivet grana, de capa mitja-alta i amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi molt expressiu, destacant el gran protagonisme de la  fruita elegant, fresca, madura i cruixent, gerds, maduixes silvestres, balsàmic, mentolat, floral, especiat, aromes de regalèssia, subtils fumats i intenses notes minerals, cada cop que acostes el nas a la copa et regala quelcom diferent.
A la boca destaca per la seva elegància i una extraordinària finor, un vi net, sobri i precís, el seu conjunt de sabors, ja trobats al nas es barregen amb una acidesa viva i fresca, i uns tanins ferms i estructurats, agradables sabors terrosos i de regalèssia, amb una persistència balsàmica i un final molt llarg.


Treball precís, buscant la perfecció i sense errors, gran feina la d'Artadi.



Salut i Tempranillo.

Cap comentari:

Publica un comentari