HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Destrankis 2017

ADDICCIÓ HONESTA.

La família Aixalà Alcait va començar la seva aventura com a elaboradors al 2005, cal senyalar l'experiència anterior com a bodeguer del Jordi Aixalà, treballant per a cellers reconeguts del Priorat, fins que es va decidir a fer el seu propi celler.
Els vins s'elaboren amb raïms procedent de finques ecològiques, certificades i propietat de la família Aixalà Alcait, aquestes són Els Amitxers, Clivelles, Bessons i Pardelasses i altres finques arrendades. Totes elles ubicades dins el terme municipal de Torroja del Priorat, al cor de la denominació d'origen qualificada Priorat.
Us explico la seva història perquè és un dels cellers que últimament em té el cor robat, un celler que ha despertat en mi els 6 sentits, (jo en tinc un de més i costa molt que es desperti), humil, honest, respectuós, sincer..., entre d'altres coses. Els seus vins parlen i respiren territori, expressen i desperten inquietuds, mimen les sensacions.
Tot va començar amb el gran Coster de l'Alzina, i vaig voler més, necessitava més, vam continuar amb l'Estrankis i em vaig convertir en un “yonqui” del celler, necessitava encara més, i la cosa continuarà...  



DO.Q. PRIORAT.
Celler Aixalà Alcait
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès de tercer i quart any.
A la vista color vermell cirera intens amb el rivet violaci, de capa mitja-alta i de llàgrima densa i abundant, net i brillant.
Al nas és un espectacle extraordinari d'aromes, de llum i de color!, en primer lloc ens atrapa la fruita vermella fresca, maduixes i gerds, les fantàstiques notes mediterrànies, de farigola, romaní, pinassa, molses fresques, agradables i subtils notes cítriques, pell de taronja i quelcom més àcid com la mandarina, mica en mica amb l'estona, tot va madurant, apareix fruita negra madura, prunes, nabius, confitures,espècies dolces, vainilla, regalèssia, quelcom de xocolata amarga i les notes minerals presents en tot moment, pissarres.
A la boca és mostra molt llaminer i alhora fresc, de bonica sedositat, caràcter prioratí juvenil amb molt de seny, molta fruita golosa, records balsàmics, acidesa refrescant que ens marca tot el recorregut, tanins vius, gens agressiu, estructurat, persistència bastant remarcable i final llarg amb notes torrades de cacau i minerals.


Per gaudir, gaudir, i gaudir com un cabrit. Extraordinari!!!
El preu a botiga 11-12 euros, una bogeria!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada