HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Humbert Frères Bourgogne 2013

GEVREY - CHAMBERTIN

Gevrey-Chambertin és, sense cap mena de dubte, la denominació més coneguda de la zona de la Côte de Nuits i una població que acull 9 dels 33 "pagos" de la categoria Grand Cru de la Borgonya. Diuen que els seus vins tenen fama de ser els més potents, compactes, concentrats, terrosos i possiblement amb la major capacitat d'envelliment de tota la Borgonya (això diuen els experts...,).
La zona de Chambertin apareix citada en els texts de l'antiguitat, anteriors a l'edat Mitjana, com origen dels vins que es servien a les taules de prínceps i emperadors. La seva gran fama va fer que els viticultors sol.licitessin al rei Lluís que el seu nom fos afegit al de la població de Gevrey.


APPELLATION BOURGOGNE CONTRÔLÉE
Domaine Humbert Frères.
A la vista preciós color robí amb el rivet rosat, de capa baixa i amb una fina i elegant llàgrima, net i brillant.
Al nas és senzillament genial, net, ric, pur, aromes de noblesa, de pinot de la borgonya autèntica, aromes a fruita vermella silvestre, madura, fresca, cruixent, aromes de maduixetes, gerds i groselles, i sobretot cireres, notes de bosc, d'esbarzers, de flors blaves, de rosada, de pedra, de camps verds i florits, de vida.
A la boca és extraordinari, intens, concentrat i suau alhora, delicat amb una fantàstica elegància rústica, és un vals al paladar, perfums de fruita vermella i flors, saborós, amb una acidesa que em fa vibrar les parpelles i uns tanins sedosos, màgics, aportant profunditat i estructura en un vi d'una persistència afruitada i un final llarg i amb notes terroses i minerals. 


Anyada extraordinària, fresca, intensa, delicada i elegant.

Cap comentari:

Publica un comentari