HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Sela 2010

LA NIT DELS PENITENTS.

Dia de tots Sants, dia de castanyes i panellets, i també de bruixes i ànimes en pena, vaja el dia dels penitents.
Un dia molt intens que segurament la meva filla no oblidarà. Matí al mercat d'artesans de Sant Benet de Bages, on hem pogut gaudir i degustar tot un seguit de productes artesans de la nostra terra, des de melmelades, embotits, vins, fins a cerveses fermentades amb mel. També hem pogut gaudir de tallers infantils d'elaboració de galetes, passeigs amb pony, comptes de joglars, etc..., un matí molt divertit i interessant.
A la tarda, vàrem decidir ja fa uns dies, que visitaríem uns dels carrers més antics de la ciutat, que casualment els dies1 i 2 de Novembre, coincidint amb Tots Sants, és transformava amb el Carrer dels Penitents, un mini passatge del terror, vaja, i he de dir, que ha estat genial, tot i que la meva filla pobre, ha passat una mica de por, però ha aguantat com una campiona, es nota que porta els meus gens. Ha estat la seva primera experiència terrífica!. Bé, després d'això un bon sopar, amb tots els productes comprats a la fira maridat per aquest fantàstic vi.
Salut!!!


D.O.C. RIOJA.
Bodegas Roda
Cupatge de Tempranillo i Graciano amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista intens i profund cirera picota amb rivet violaci, amb llàgrima fina i abundant, net i brillant.
Al nas és força expressiu, marcat per la fruita vermella madura, records làctics, cremós, tocs d'herbes de bosc, balsàmic, fons torrat molt subtil i agradable.
A la boca entrada agradable, suau, sedós, de bona intensitat, cremós, records de la fruita vermella madura i els torrats, de bona acidesa i tanins molt fins, suaus i agradables, ben integrats, bon equilibri, bona persistència i final mig.Un vi molt agradable i divertit que invita a beure.El preu a la mateixa bodega, 14 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari