HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Candio 2008

ILLENC I ATLÀNTIC.

Una més de les joies que vam poder gaudir en una clandestina memorable. Una nit de dijous que no oblidaré en temps. Em sembla que a dia d'avui encara m'envaeixen els intensos i engalipadors aromes dels vins que vam anar tastant durant la nit. Alguns d'ells, entre els que incloc aquest Candio, són d'aquells que perduren sempre, on les seves sensacions es fan eternes, inoblidables, un record que en aquest cas, no caldria plasmar en paper, però ho faré per poder-ho compartir amb vosaltres.


D.O. VALLE DE LA OROTAVA.
Celler Soagranorte - Suertes del Marqués.
Monovarietal de Listán Negro amb una criança de 16 mesos en barriques de roure francès.
A la vista color picota de capa mitja-alta amb abundant llàgrima densa i uniforme, net i brillant.
Al nas és extremadament intens i seductor, complexe, t'atrapa amb el primer flaire, fruita vermella fresca i explosiva, fruita negra, nabius, perfum floral, violetes i espígol, especiat, salí, records vegetals i subtils balsàmics, torrat i agradables torrefactes, cacau i xocolata sobre un fons mineral fantàstic.
A la boca és complexe, ampli, profund, carnós, saborós, dens, amb records minerals, amb una bona acidesa que li aporta frescor i uns tanins marcats agradables, amb un final llarg i persistent amb records afruitats.
Extraordinari.

El preu uns 28 euros.


Salut i molt i molt....vi!  amb mesura, és clar!

Cap comentari:

Publica un comentari