HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Domaine des Savarines 2005

VIN DE CAHORS.

Aquest diumenge hem gaudit d'un vinet del sud-oest, a vegades ens dona pel nord altres vegades per l'est, i avui ens a donat pel sud-oest, això va com va. Però que quedi clar que és del sud-oest dels amics de sobre, això va ser una bona recomanació d'un gran sagal que no fa gaire que conec, però que estic segur que em portarà pel bon camí. Aquest és el segon vi d'aquesta zona que he tastat en un breu període de temps, i he de dir que son força interessants, tot i ser de fora.
Ara toca gaudir-lo amb els grans afortunats del Diumenge, ja son un clàssic dins el meu cercle de tastadors oficials, salut i Malbec!!


DOMAINE DES SAVARINES.
Sud-Oest de la France - Appellation Cahors Contrôlée.
Cupatge de Merlot i Malbec amb una criança de només un 20% del vi en barriques de roure francès.
A la vista color cirera picota de capa alta, color molt viu tot i ser del 2005, amb un rivet lilós, amb abundant llàgrima fina, net i brillant.
Al nas destaca per la seva fruitositat i finura, records a fruites de bosc silvestres acompanyades per subtils records especiats, clau, pebre, herbes aromàtiques i lleuger fons torrat amb tocs dolços, vainilla.
A la boca entrada elegant de gran finura, de cos mig, records de les fruites del bosc, carnós, de bon equilibri, acidesa correcta i tanins suaus ben integrats amb records dolços, amb una bona persistència i final correcte.


El preu sobre els 15-16 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari