HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Albamar o Esteiro 2013

 BRISA MARINA.

No hi ha res millor que tenir algú a prop amb la gran virtut de saber aconsellar i d'ajudar a descobrir noves sensacions i noves experiències sensorials, capaç d'endinsar-te en nous camins plens de bonics i intensos plaers, sempre des de el més gran dels respectes i la més humil de les humilitats tant necessària dins d'aquest bonic món en el que ens movem. Això és senzillament el que ens va passar a la meva mitja nespra i a mi aquest dissabte al vespre. La vetllada va ser especial, màgica i única, tot gràcies al conjunt de les circumstàncies, l'entorn, el lloc (La Vineria), la companyia, la teca i com no, al vi. Perquè tot això encaixés a la perfecció algú i havia de posar mà, i aquest cop el gran Marc o va fer possible. Senzillament una bonica nit.
Per cert, a la meva mitja mandarina i a mi ens va faltar ampolla.


D.O. RIAS BAIXAS.
Bodegas Albamar.
Cupatge de les varietats Espadeiro, Caiño i Mencía amb una criança de 8 mesos en barriques de roure francès.
A la vista bonic color robí amb rivet grana-violaci amb poca capa, mitja-baixa, amb abundant llàgrima molt fina, net i brillant.
Al nas la fruita es fa esperar, necessita temps per expressar-se, però amb l'estona és tot un espectacle, espectaculars notes balsàmiques, eucaliptus, llorer, records de fulles de te i espècies, pebre, ara sí, la fruita vermella fresca, gerds, maduixes, cireres, acompanyada per unes fantàstiques notes minerals i gens de fusta.
A la boca és tot finor i elegància, àgil, de pas delicat i amb una subtil acidesa que li aporta molt de frescor, un vi per no parar de beure i beure, tanins fins, la fruita i les notes balsàmiques molt presents acompanyades per uns fantàstics records salins, sense notes de la criança en fusta, bona persistència i final molt llarg i salí.


L'espectacle del mar i la terra compartides en un sol glop ple de la màxima expressió.

  

Del preu no n'estic del tot segur, uns 28 euros....??

Cap comentari:

Publica un comentari