HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Torrione 2007

QUALITÀ.

Avui farem una mica d'història.
Petrolo és d'origen Romà, el nom ve del Petrolo petroliarum, casa senyorial, casa de camp pretoriana, encara que no hi va haver rastres d'assentaments en l'àrea des de l'època etrusca, tant el nom Galatrona (un desl vins del celler), com el Bòggina (un altre dels vins), probablement es deriven d'una família etrusca que va viure en aquest turons fa 3.000 anys.
Aquesta part del Chianti, amb una forta presència de boscos, sempre ha estat marcada pel cultiu de vinyes i oliveres, els únics cultius que s'adapten bé a aquest territori. Una àrea que té una gran i llarga història i també una antiga vocació a la producció de grans vins.
La finca en els anys 40 va ser comprada per la família Bazzocchi, continuant la tradició de la producció de vins d'alta qualitat amb una dedicació absoluta. Les peculiaritats d'aquesta zona són un valor afegit, el microcosmos de Petrolo, on les vinyes conviuen amb boscos i oliveres, recrea les condicions úniques, que amb la terra es combinen per equlibrar perfectament les diferents varietats de raïm.

Les cinc vinyes del Torrione: Bòggina, Casariccio, Lecceta, Asilo i Campaccio.I.G.T. TOSCANA.
Tenuta di Petrolo.
Cupatge de Sangiovese (80%), Merlot i Cabernet Sauvignon amb una criança de 15 mesos en barriques de roure francès i 6 mesos en ampolla abans de sortir al mercat.
A la vista color robí intens de capa mitja-alta amb rivet grana-rosat amb densa llàgrima que tinta la copa, net i brillant.
Al nas és de gran caràcter, intens i potent, elegant i equilibrat, agradables torrats i fruita negra madura, nabius, cireres, móres, agradables especiats, clau i pebre, quelcom balsàmic, records fumats, brasa, records de cacau i cafè.
A la boca entrada intensa, de pas potent amb nervi, ampli i cremós, amb una bona acidesa i tanins intensos i marcats, aportant bona estructura, records de la fruita negra madura i els agradables torrats amargs, post gust especiat i fumat de final llarg i persistent.
Una ampolla de gran qualitat.


Penso que una mica més d'ampolla li anirà fantàsticament bé.


El preu entre 27-28 euros.

www.petrolo.it

Cap comentari:

Publica un comentari