HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Camins del Priorat 2013

SEGUIM FENT CAMÍ.

El primer va ser el 2009 i per vàries raons no l'oblidaré mai, el segon va ser el 2008 que per les raons que siguin no està documentat i no en consten arxius ni dades històriques, ves a saber!, el tercer va ser el 2010, una vetllada on vaig poder gaudir de gran companyia femenina, entre elles la Montse de Sallent, soltera i sense compromís, maca, maca perquè sí!!!, vaja, que és una joia!, a veure si així algú s'anima, coi!. Tornant al fil de la qüestió, ara li ha tocat el rebre al 2013, aquest cop amb tota la família el dia de reis, ha estat una petició expressa de la meva mitja llimona, i és clar no he pogut dir que no. Ha estat el segon vi del dinar, i ha complert bé amb el que esperàvem d'ell, distreure i satisfer.
Per cert, la Montse en te 38.


D.O.Q. PRIORAT.
Celler Álvaro Palacios.
Cupatge de Garnatxa, Carinyena, Cabernet Sauvignon i Sirà amb una criança de 8 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera picota de bona intensitat amb rivet violaci, de capa mitja-alta i abundant llàgrima, net i brillant.
Al nas és on ens mostra tota la seva fragància i ens despulla aquesta part més estètica i comercial, sense complexitats, directe, explosió de fruita vermella fresca i sucosa, gerds, maduixes, cireres, amb apunts dolços com la síndria, vénen ganes de mossegar-lo!, notes florals, violetes, fins torrats i un fons mineral molt subtil i agradable, tot en la mesura justa i equilibrada.
A la boca ens mostra el caràcter més amable del Priorat, ens envaeix la fruita, i les espècies, vainilla, és un vi corpulent ampli i vellutat, però tot amb la justa mesura, poca acidesa i tanins poderosos però agradables, dolços, bona estructura en conjunt, de poderosa persistència i final llarg.
Un vi nascut per agradar en general.


Un vi que per les circumstàncies que siguin, i ara no vénen al cas, jo personalment li tinc una estima especial.


El preu sobre els 15 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari