HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Akilia Lombano 2012

EMBRUIXAT.

Chano Villar, Villa de San Lorenzo, Villarín, K, Lombano, són les cinc meravelloses obres d'art creades a Ponferrada, a la DO Bierzo pel Celler Akilia. Una gama de vins extraordinaris per gent amb la ment oberta i sense complexes. Vins que emanen frescor i mineralitat pels quatre costats, vins amb poca extracció i sense cap tipus de sobre maduració respectant molt el territori i la vinya, vins de caràcter atlàntic amb l'ànima borgonyana.
Vins de conversa per gaudir i parlar-ne durant hores, per compartir amb ments amigues amb ganes de més i sense pors ocultes, per atrevits, pels aventurers, pels divendres nit ( això és cosa meva), pels que es pensen que saben molt i no saben res (per aquests en realitat no cal), pels qui estimes i t'estimen, pels que encara han d'obrir els ulls, pels que han obert els ulls, pels freakys com tu i jo, pels amants del paer extrem, per les gran persones.., i sobretot perquè puguem seguir obrint i gaudint de coses noves i extraordinàries durant molt de temps.
Salut, Mencía i ments obertes!


D.O. BIERZO.
Bodega y Viñedos Akilia.
Monovarietal de Mencía amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color vermell passió amb el rivet rosat de capa mitja tirant cap a baixa amb llàgrima densa, net i brillant.
Al nas és un boom!! grans balsàmics i fantàstiques notes especiades de tot tipus, aromes de fruita vermella fresca, maduixes i gerds, subtils records vegetals, aromes de flors, perfum floral, violetes acompanyades per les notes minerals, minerals i minerals que en aquest vi són molt presents, a quedat clar, oi?.
A la boca només hi ha una puta paraula, frescor màxim (eren dues paraules) molta fruita àcida amb molta mineralitat, pedra seca, sensual i profund, elèctric degut a la seva acidesa, de tanins suaus i una persistència molt bona.
La borgonya al Bierzo, elegància, frescor, delicadesa, subtilesa, sensualitat, poca extracció i molta electricitat.Senzillament extraordinari.


El preu uns 20 i piku euros

Cap comentari:

Publica un comentari