HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Xarel·lo d' AT Roca 2014

LA LLEGENDA.

En un penya-segat a la vora del mar, en una d'aquestes coves, precisament dita la Falconera com la filla petita del Garraf, explica la llegenda que fa molts, moltíssims anys, tants que ningú sabria dir quants, dins de la cova de la Falconera hi havia un gran tresor. Aquest tresor estava guardat per una bellíssima sirena i un drac ferotge. Un dia un pescador de Vilanova va veure la princesa rentant-se el cabell mentre cantava una cançó sobre el mar. El pescador va caure tant profundament enamorat que, sense tenir en compte e perill de desfiar al drac va confessar els seus sentiments a la sirena, que al veure la noblesa del noi li va correspondre. Però el drac, rabiós de gelosia, li va donar al pescador un beuratge verinós. Per sort, el jove va intuir les intencions del drac i va llençar el verí al mar. Des de aleshores l'aigua de la cova sorgeix dolça tots els dies de l'any, excepte la nit de Sant Joan, en record de l'amor que va unir a la sirena i el pescador.



D.O. PENEDÈS.
Celler AT Roca.
Monovarietal de Xarel·lo amb una criança de 4 mesos en bótes de roure francès i en càntirs de fang amb les mares.
A la vista color groc daurat intens, untuós, amb abundant llàgrima fina i lenta, net i brillant.
Al nas és un vi que combina molt bé la fruita i el terroir, pera, quelcom de poma cuita, mantega, notes de fonoll i de pedra seca, pols, a mesura que respira guanya en intensitat.
A la boca és ampli i profund, amb volum, greixós, de pas cremós, equilibrat, suau, expressiu, amb la fruita molt present i amb una acidesa viva, sàpid, ens fa salivar, quelcom cítric i amb una persistència molt mineral, final llarg amb notes salines.


Tot el que es fa amb amor i passió amb el temps es converteix en llegenda.


El preu a botiga uns 17-18 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada